Uutiset

5.5.2019

Pieni kooste we-päivältä: https://www.youtube.com/watch?v=4XwkoKEBP3c&t=308s

WE-tutustumispäivän sisältöä:

MiehetRatsailla.fi ja Ratsureima Ranch yhteistyössä järjestävät kaikille avoimen Working Equitation lajiesittelypäivän, jossa lajivalmentaja Hanne Halonen kertoo WE:sta kilpailulajina ja näyttää kuinka käsittelykoe tehdään Master-tasolla.

Tämän jälkeen miehillä on mahdollisuus kokeilla lajia Ratsureima Ranchin hevosilla. Max 9 ratsastajaa. (max kolmen ratsastajan ryhmissä) Hinta 30,- hlö. Lajikokeilussa vaaditaan perusratsastuksen hallintaa.

Paikalla puffa.

Tutustu tapahtumapaikkaan kotisivuilla www.ratsureimaranch.fi

Facebook eventti: https://www.facebook.com/events/282226152668287

 

27.2.2019

Kohta  on Helsinki Horse Fair ja sitten Hevoset-messut Tampereella. Hesaan tulossa poikia ja miehiä varmasti kiinnostava ratsujousiammuntanäytös käsittääkseni. Molempiin tapahtumiin voitaisiin koittaa saada poikien ja miesten tapaaminen…Faceryhmässä lisää ihan kohta.

30.1.2019

Matkaratsastajat uusineet sivunsa, www.matkaratsastajat.fi

Uusi toimija, www.hepokala.fi

16.1.2019

Näkyi eilen tulevan Heroltakin uusintana: https://www.ruutu.fi/video/3238364

27.11.2018

Menis aika jo (Hevoset-messut 2019)

24.10.2018

3.11. saadaan taas uusia sotureita, ratsujousiammunnan suomenmestari Anna Minkkinen opastaa lajin saloihin äijäkurssilla. Mukana korumies Arvi ja miehet ratsailla.fi

https://www.facebook.com/events/733994926961522/?ti=cl

22.10.2018

HIHS taputeltu. Viime aikoina harrastus on ollut useammassa lehdessä esillä. Lohjalainen paikallislehti kirjoitti ratsujousiammunnasta…sama juttu oli laajempana Minkkisen Annan (ratsujousiammunnan SM 2018) haastattelun myötä Hevosmaailma-lehdessä ja Hippos-lehdessä oli mies/poika-asiaa. Hippokseen tulossa rja-asiaa myös. Kympin uutisissa pätkä HIHSiä ja poikaharrastaja Jone esillä. Positiivista meininkiä siis. Ypäjän suomenhevosepisodi oli sitten vähemmän hyvä uutinen, mutta positiivista siinäkin se, että näkyy hyvin miten aktiivisesti ihmiset ja eri tahot ovat sh:n puolella…tapaus on kaukana loppuunkäsitellystä.

5.9.18

Eilen käytiin Nummen yhtenäiskoululla (Lohja) esittelemässä ratsujousiammuntaa. Koululla oli oppilaitten ideoima harrastepäivä, eli eri harrastuksia esiteltiin pitkin koulun tiloja. Ulkona olimme me ja agilitykoirat. Vatun kanssa ammuttiin vasta kolmatta kertaa, mutta hän hoiti homman kuin ammattilainen 🙂

28.8.18

Ratsastusjousiammunnan SW-kisat pidetään 1.-2.9.18 Salossa, https://www.facebook.com/events/2039965759661048/

17.7.18

Chatin kautta tulee jonkin verran kysymyksiä ja ne näkyvät meillä puhelimessa, mutta koska puhelin ei ole koko ajan kädessä, kysyjä ehtii yleensä ”muualle” ennen kuin ehdimme vastaamaan. Joten, koska kysymys jää kyllä talteen, vastaamme keskustelujen puolella ja siellä keskustelua voi tarpeen tullen jatkaa.

6.7.18

Koitetaan rakentaa SOTURIPÄIVÄ tuohon elokuun alkuun 🙂 Lisäinfoa heti kun varmistuu.

6.7.18

Riitta Kosonen kävi haastattelemassa Suomen Ratsastajainliiton uutta toimitusjohtajaa Pekka Törmälää. Keskustelussa pojat ja miehet tärkeässä osassa:

Mies ratsailla: SRL:n toimitusjohtaja Pekka Törmälä

Suomen Ratsastajainliiton toimitusjohtaja Pekka Törmälä on ratsastanut 10-vuotiaasta lähtien. Hevoset ja ratsastus ovat antaneet Pekalle eri elämänvaiheissa niin paljon, että hän kannustaa mielellään poikia ja miehiä ratsaille.

Ratsastus on urheilua: Pekka vertaa ratsastusta mihin tahansa taitoa ja tekniikkaa vaativaan vauhtilajiin, kuten motocrossiin. Ratsastus kasvattaa myös kuntoa.

-Omat hevoseni olivat niin suuria ja isoaskelisia, että ratsastus oli minulle hyvää fyysistä treeniä. Syke nousi ja kunto kasvoi, muistelee Pekka, jolla oli aikoinaan viisi omaa hevosta.

Keski-ikäinen Pekka löytää lajista myös muita terveyshyötyjä:

-Ratsastus kehittää koordinaatiota, tasapainoa ja reagointikykyä. Ja tallityöt ovat tehokasta hyötyliikuntaa.

Ratsastus lievittää stressiä: Pekka koki työurallaan 1990-luvun lamavuodet, jolloin työelämä oli epävarmaa ja liiketoimintojen jatkuvuus vaakalaudalla. Noina vuosina ratsastus lievitti Pekan stressiä pakottamalla keskittymään johonkin ihan muuhun.

-Hevosen kanssa ratsastaessa oli pakko keskittyä sekä hevoseen että ympäristöön. Ratsastus keskittää ajatuksia ihan eri tavalla kuin moni muu liikuntalaji, joissa ajatus saattaa harhailla työasioihin.

Ratsastuksen vaarallisuus on suhteellista: Pekka kertoo monen miehen pitävän hevosia jotenkin uhkaavina ja arvaamattomina. Pekka toppuuttaa pelkoja muistuttamalla hevosen olevan kotieläin, joka pyrkii luontaisesti miellyttämään ihmistä. Ratsastusonnettomuusriskiin Pekka suhtautuu käytännöllisesti:

-Ratsastuksessa on onnettomuusriski, kuten laskettelussa ja monessa muussakin urheilulajissa. Hevosen selästä putoamiseen ja laskettelurinteessä kaatumiseen ja riskiin voi myös vaikuttaa toimimalla itse oikein. Suomen Ratsastajainliiton jäsentalleilla on hyvät turvallisuuskriteerit, laadukkaat hevoset ja ammattitaitoiset opettajat, jotka osaavat jakaa ratsastajille osaamis- ja kokemustasoa vastaavat hevoset.

Hevosmies on eläimelle reilu: Pekka luonnehtii itseään melko suoraviivaiseksi ja tarkoituksenmukaiseksi hevosharrastajaksi. Omien hevosten kanssa puuhatessa oli tärkeintä hevosten tyytyväinen mieli, terveys ja hyvä lihaskunto. Ei niinkään varustehifistely.

-Minun hevoseni eivät olleet menossa missikisoihin, vaan ratsastamaan.

Tarkoituksenmukaisuus päti myös ruokintaan:

-Hevoset saivat kunnollisen perusruokinnan, mutta makupalat säästettiin ”palkinnoksi” suorituksista. Pääasia, että hevosilla oli aina hyvä mieli työskentelyn jälkeen.

Hevosurheilu on myös pelejä ja länkkärifiilistä: Räväkän esteratsastuksen ja muiden perinteisten hevosurheilulajien lisäksi ratsastuksesta löytyy joukkuepelejä ja cowboy-kulttuuria. Vauhdikkaassa polocrosse-joukkupelissä välineinä ovat haavit ja pallo, lännenratsastusta treenataan tavallisissa farkuissa ja bootseissa.

Ratsastus on monipuolinen osa elämää: Ratsastus on ollut Pekan elämässä läsnä moni tavoin, välillä omien hevosten kanssa puuhatessa, välillä irtotunteja ottaen. Myös ulkomailla työskennellessään Pekka etsi ja löysi mukavia ratsastusmahdollisuuksia, onpa hän käyskennellyt ratsain Englannin Windsorissakin. Nykyisin Pekka ratsastaa harvakseltaan. Haavena on lisätä ratsastusta ulkomailla, vaikkapa minivaelluksella Unkarissa.